Idén ősszel nemcsak a reformációért vagyunk hálásak Istennek, hanem a presbitériumi tisztújítás is esedékes gyülekezetünkben. Ennek kapcsán szeretnénk röviden tájékoztatni a testvéreket a fontosabb tudnivalókról, illetőleg, hogy mi a menete a presbiterválasztásnak.

A presbitérium felállított egy választási bizottságot, melynek tagjai: Kreisch Mihályné, Sóbujtó Antalné, Kiss Tamás és Pintér Gyula. A választási bizottság a gyülekezeti tagok által javasolt személyeket ellenőrizte (benne vannak-e a választói névjegyzékben, törvényes feltételeknek megfelelnek-e) és tisztázta velük, hogy vállalják-e a jelölést.

A bizottság javaslatait a presbitériumhoz terjesztette elő. A presbitérium ezt figyelembe véve, október18-ai gyűlésén összeállította a jelöltek listáját, és azt az október 29-ei istentisztelet keretében megtartott egyházközségi közgyűlésen ismerteti a gyülekezettel.

November 19-ei istentiszteletünkön választói közgyűlést tartunk. Kérjük egyházközségünk választó tagjait, hogy ezen az eseményen minél többen legyünk együtt és szavazzunk hitünk szerint! A szavazás menetének gördülékenységéért kérjük a testvéreket, hogy ha módjukban áll, hozzanak magukkal kék színnel fogó tollat!

 

A választást követően jogorvoslati kérelem beadására december 4-ig van lehetőség a lelkészi hivatalban, hivatali időben. A fellebbezési időszak leteltével kerül majd sor az új presbitérium névsorának kihirdetésére a gyülekezetben.      

Úgy érzi, segítségre van szüksége?

lelkigondozás

Keressen bennünket!

Telefon: (76) 550 155

E-mail: kunrefmiklos@gmail.com

Pályázataink