Ambrus-Ranga Júlia vagyok, 35 éves, jogász. Református családba születettem anyai és apai ágon is; édesanyám családjától a kiskun hagyományokat, mélyen hívő apai nagyanyámtól sokkal fontosabbat: az Isten szeretetét ismerhettem meg. Dunapatajon, nagyszüleim gyülekezetében kereszteltek, de Fülöpszálláson laktunk egészen 10 éves koromig, itt ismerkedtem meg kisgyerekként a gyülekezeti élettel. Hálás vagyok, hogy Kunszentmiklóson református gimnáziumba járhattam, ahol életre szóló élményeket kaptam. Az egyetemet Pécsett végeztem, majd Budapesten több ügyvédi irodában dolgoztam, mellette pedig kórházi önkéntes szolgálatot vállaltam a III. kerületi Szent Margit kórházban. A kórház kápolnájában katolikus asszonyokkal, evangélikus zenészekkel, református és metodista lelkészekkel közösen hetente “zene-szó áhitatot” szerveztünk, amin többségében a geriátriai és az onkológiai osztály betegei vettek részt.

2012 decemberében költöztem a családommal vissza Kunszentmiklósra. Férjemmel 2011-ben kötöttünk házasságot, három gyermekünk: Emese, Abigél és Bulcsú.

2015 áprilisa óta a gyülekezetünk által alapított Kunszentmiklósi Református Gimnázium Iskolai Alapítványának kuratóriumában, 2017. október óta pedig az öregdiák kezdeményezésre létrejött, és a gimnáziumunk anyagi, eszmei és szellemi támogatását célul tűző Öregdiák Társaságban vállaltam szolgálatot.

 

Úgy érzi, segítségre van szüksége?

lelkigondozás

Keressen bennünket!

Telefon: (76) 550 155

E-mail: kunrefmiklos@gmail.com