Kunszentmiklósi Református Gimnázium Iskolai Alapítványa

Kérjük, támogassa Ön is egyházközségünk által létrehozott iskolai alapítványunkat!

Adószám: 18341577-1-03

Bankszámlaszámunk: OTP Bank 11732150-20004374

 

Alapítványunk 1992-ben kezdte meg működését, alapítónk a Kunszentmiklósi Református Egyházközség. Az alapító okiratban rögzített célunk a kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola tanulói részére anyagi, erkölcsi és társadalmi segítségnyújtás. Ezt részben támogatóink adományaiból, részben a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából tudjuk megvalósítani. Éves bevételünk egymillió forint körül van, amely fele-fele arányban oszlik meg az 1% felajánlások és a befizetések között.

Az iskola működéséhez a fénymásolás költségeinek (papír, nyomtatófesték vásárlása) finanszírozásával járulunk hozzá, évi 300.000,- Ft értékben. Kiemelkedően fontosan tartjuk a hátrányos helyzetű diákok támogatását, elsősorban tanulmányi kirándulásaik költségeinek átvállalásával. Minden év végén kiosztjuk az egykori lelkipásztorunkról elnevezett díjunkat, a Mező-díjat, a hitéletben és hazaszeretetben példamutató magatartást tanúsító végzősök részére. A díj 20.000,- Ft pénzjutalommal jár.

A diákok szabadidejének hasznos eltöltését ösztönzőleg alkalmi pályázatokat hirdetünk meg, programokat szervezünk nem csak diákjaink és családjaik, hanem az egész kistérségben élők részére. A helyi vonatkozású témákkal igyekszünk erősíteni a felnövekvő generációban kötődésüket iskolájukhoz és a régióhoz.

Bevételünk 100%-át közhasznú célra fordítjuk, Alapítványunk gazdasági tevékenységet nem végez, a tisztségviselők díjazásban nem részesülnek. 

Ambrus-Ranga Júlia

Kuratórium elnöke


dr. Fang Simon

Kuratóriumi tag

Kaldenekker Györgyné

Kuratóriumi tag

Kreisch Mihály

Kuratóriumi tag

Vida István

Kuratóriumi tag

Túri Antal

Kuratóriumi tag

Szabályzatok

Úgy érzi, segítségre van szüksége?

lelkigondozás

Keressen bennünket!

Telefon: (76) 550 155

E-mail: kunrefmiklos@gmail.com